Credits

Een medewerker van het Ministerie van Arbeid Technologische Ontwikkeling en Milieu, vertelde ons dat het meer dan normaal is dat Surinamers meerdere banen tegelijk uitvoeren.

Ze zei dat ze eens heeft meegemaakt dat ze de kamer van de staatsfotograaf binnenliep omdat ze hem nodig had. De fotograaf was echter net een minister aan het scheren met de tondeuse. Hij kon haar wel een fles stroop aanbieden voor 4 SRD, maar dan moest hij eerst even naar z’n doka.

Ik hoor er denk ik wel bij.
Tijdens onze periode in Suriname ben ik namelijk blogger, researcher, entertainer, kok, secretaris, facilitair manager, overall manager, producer, chef internet, fotograaf, penningmeester, hier en daar toneelschrijver en binnenkort wellicht filmacteur.
M’n credit als kok moet ik sinds een week echter delen met m’n moeder.
Dat maakt me een co-kok.
Als we samen koken snij ik de tomaten en de uien.
Maar da’s niet erg.
Zij is de bron.

Tip 1 (van m’n moeder): als je (gele of groene) erwten kookt, kook dan een knoflookje mee. De erwten zijn dan sneller gaar.
Tip 2 (ook van m’n moeder): vries schoongemaakte knoflook in. Je hoeft dan geen kracht te zetten bij het persen.